Om ETC Tåg

ETC Tåg är ett samarbete mellan ETC och All Aboard, som grundades 2019 av Anton Trollbäck, Therese Albertsson, Carl Törnqvist och Karl Sandgren.


Historien bakom

Det började med att Anton Trollbäck skulle åka på tågsemester från Stockholm till Teheran och tyckte det var väldigt krångligt med bokningen. Webbläsaren blev snabbt fylld med flikar och att pussla ihop en enkel resa blev enormt tidskrävande och komplext.

Att välja att resa med tåg genom Europa ska vara lika smidigt som att boka en flygresa. Med ETC Tåg kopplas olika tågbolag ihop via en och samma sajt, vilket gör att det blir enklare än någonsin att kunna resa på ett klimatvänligt sätt.

Anton Trollbäck

En massa krångel med bokningen av en tågresa till Teheran ledde till att Anton tillsammans med en grupp tåg- och klimatintresserade arbetskamrater började diskutera hur det skulle kunna lösas – och efter ett tag bestämde man sig för att satsa på att bygga en egen tjänst där en bokning av en tågresa genom Europa kan bokas snabbt och enkelt från ett och samma ställe.

Med ETC Tåg hoppas vi kunna underlätta för fler svenskar att börja att resa på ett hållbart sätt med tåg genom Europa.

Kent Vilhelmsson på ETC

Tanken är att det ska vara lika smidigt att kunna boka sin resa med tåg som med flyg. Att resa med tåg är nämligen det mest klimatvänliga sättet att färdas. Jämfört med att åka en fossildriven bil eller att flyga är utsläppen upp till 75 procent lägre med tåg*.

*Källa: Travelandclimate.org


För press eller övriga frågor kontakta support@etctag.se