Om ETC Tåg

ETC Tåg är ett samarbete mellan ETC och All Aboard, som grundades 2019 av Anton Trollbäck, Therese Albertsson, Carl Törnqvist och Karl Sandgren.


Historien bakom

Det började med att Anton Trollbäck skulle åka på tågsemester från Stockholm till Teheran och tyckte det var väldigt krångligt med bokningen. Webbläsaren blev snabbt fylld med flikar och att pussla ihop en enkel resa blev enormt tidskrävande och komplext.

Att välja tåget ska vara minst lika enkelt som att boka en flygresa. ETC Tåg kopplar ihop olika tågbolag på en och samma sajt, för att göra det enklare än någonsin att resa klimatsmart.

Efter mycket krångel med bokningen av tågresan började Anton tillsammans med kollegorna Carl, Therese och Karl diskutera hur problemet skulle kunna lösas. Efter många workshops, skisser och sena nätter bestämde de sig för att satsa på att bygga en egen tjänst där en bokning av en tågresa genom Europa kan bokas snabbt och enkelt på ett och samma ställe.

Med ETC Tåg hoppas vi kunna underlätta för fler svenskar att börja att resa på ett hållbart sätt med tåg genom Europa.

Kent Vilhelmsson på ETC

Tanken är att det ska vara lika smidigt att kunna boka sin resa med tåg som med flyg. Att resa med tåg är nämligen det mest klimatvänliga sättet att färdas. Jämfört med att åka en fossildriven bil eller att flyga är utsläppen upp till 75 procent lägre med tåg*.

*Källa: Travelandclimate.org


För press eller övriga frågor kontakta support@etctag.se