Så funkar det

En kort guide till hur du bokar din resa med ETC Tåg.

Här börjar din resa

Skriv in den plats du vill resa till eller välj en av de mest populära destinationerna i listan. Du kan lägga till fler platser eller redigera slutdestination i steget efter.

Därefter väljer du vilka som ska resa samt önskat avresedatum. Sen är det bara att klicka på sök för att komma igång!

Välj resväg

Har du sökt på en lång resa visas nu olika förslag på resvägar. Ofta innehåller dessa en övernattning eller nattåg om det finns tillgängligt. Du kan välja att åka utan övernattning, men det rekommenderas inte.

Vi rekommenderar övernattning eller nattåg för att du ska slippa stå på en tom tågstation mitt i natten utan möjlighet att ens köpa en kopp kaffe.

Skräddarsy din resa

Här kan du justera din resa utefter dina behov. Tidslinjen ger dig en överblick över hela din tågresa inklusive byten, stopp och eventuella övernattningar.

Du kan göra din resa hur lång eller kort du vill. Är det en snabbvisit i Berlin du planerar eller en tågluff med gänget?

Du bestämmer.

Destinationer & antal nätter

Din resa kan bestå av olika stopp, som vi kallar destinationer. Ibland kanske du stannar på dessa ställen för en middag och ibland över natten. Eller fler nätter.

Du väljer antal nätter du vill stanna på en plats. Vill du endast åka igenom en destination så har du även möjligt att välja det. Då söker vi på tåg som går vidare samma dag.

Biljetter

Alla sträckor på din resa visas ut efter varandra. Här hittar du vilka tågoperatör som kör på sträckan, hur långa bytestiderna är och vad resan kostar. Vi försöker alltid välja den bästa biljetten baserat på tid och pris.

Observera att tillval, så t.ex. egen kupé på nattåg eller 1:a klass sker i nästa steg.

Smarta funktioner

Dela upp resan. Vill du stanna på vägen eller åka via en annan stad använder du denna funktion. Klicka och sök på den stad du vill resa via.

Returresa. Klicka på knappen returresa för att få en rekommenderad resväg tillbaka till din ursprungsdestination. Slutar din resa på en annan ort så kan du istället lägga till destinationer med den röda knappen “Lägg till destination”.

Om ETC Tåg

ETC Tåg är ett samarbete mellan ETC Utveckling AB och All Aboard AB, en digital resebyrå med exklusivt fokus på tågresor. Efter du har planerat och valt biljetter på ETC Tåg, så hanteras din bokning och betalning av All Aboard.

Om ETC Tåg

Undrar du något speciellt? Kika om du hittar svaret under Vanliga frågor & svar